Kat

In Nederland leven zo’n 2.6 miljoen katten, duidelijk een populair huisdier. Een kat is een dier met een heel eigen karakter. Er zijn schootkatten, die graag aandacht willen maar ook katten die willen jagen en veel op pad zijn.

Bij de aanschaf van een kat is het wenselijk met een aantal zaken rekening te houden. Wat voor soort kat zoekt u? Wilt u een kitten of zoekt u juist een oudere kat? Of zoekt u misschien wel een raskat? Vergeet niet een kat een tweede kans kan te geven. Neem eens een kijkje bij een dierenasiel zoals Brammelo: http://www.brammelo.nl/katten

Naast de gezelligheid en liefde die u krijgt en geeft hoort er ook preventieve zorg bij. U wilt natuurlijk dat uw huisdier in goede gezondheid opgroeit en leeft!
Preventieve zorg bestaat uit een jaarlijkse controle met eventuele vaccinaties, ontworming en vlo/teek preventie. Ook castreren en steriliseren valt onder preventieve zorg.

Naast onze belangstelling voor de jonge opgroeiende kat en de volwassen kat, hebben wij speciale interesse in de oudere kat.

Sinds augustus 2019 zijn wij een ‘cat friendly clinic’. Wij voldoen aan de normen voor een katvriendelijke praktijk, niveau zilver. Wilt u meer weten wat een katvriendelijke praktijk inhoudt, kijk dan onder ‘praktijk’ en ‘cat friendly clinic’. Wij bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om op het speciale kattenspreekuur te komen. Daarnaast hebben een zogeheten kattenparkeerplaats waar ze lekker hoog en rustig kunnen zitten wanneer ze even op hun beurt moeten wachten en een gescheiden opname voor honden en katten.

Wilt u meer informatie over de aanschaf of het houden van katten? Neem dan eens een kijkje op de site van het licg!

https://www.licg.nl/katten