Chirurgie en opname

Veel voorkomende operaties voeren wij zelf uit. Bijvoorbeeld  sterilisatie/castratie, gebitsreiniging en eventuele extracties van elementen, verwijderen van tumoren, buikoperaties etc. Ook worden er een aantal orthopedische operaties door een collega dierenarts bij ons uitgevoerd.

Onze operatiekamer is goed uitgerust met gasnarcose, beademing  en bewaking door capnograaf en ECG. Uw huisdier komt aan een waakinfuus, wordt geïntubeerd en krijgt gedurende de operatie zuurstof toegediend en komt aan bewakingsapparatuur. Zo kunnen wij ten alle tijden ingrijpen. Voor elke patiënt zorgen we voor een passende anesthesie. Hierbij houden we rekening met leeftijd, gezondheid en type operatie.

Belangrijke zaken om te weten bij een operatie:

  • Het betreft vaak een dagopname. ’s Ochtends brengen en ’s middags ophalen.
  • Het dier moet nuchter zijn. Avond voor de operatie mag het dier tot 23.00u eten. Daarna geen eten meer, alleen drinken. Let op: dit geldt niet voor knaagdieren of konijnen, zij moeten eten!

Tijdens en na de operatie zorgen we voor een goede pijnbestrijding zodat de recovery zo comfortabel mogelijk kan verlopen. Wanneer uw huisdier goed wakker is, mag hij/zij weer mee naar huis. Bij het ophalen bespreken we het verloop van de operatie en de eventuele nabehandeling en nazorg.

Behalve dagopnames hebben wij ook de mogelijkheid patiënten voor meerdere dagen op te nemen. Bijvoorbeeld dieren die langere tijd aan het infuus moeten. Wij voorzien het dier van volledige verzorging en verpleging met liefde.